Vagga vzw - Boomgaardstraat 7, 2018 Antwerpen - Ondernemingsummer: 0 473 488 474 - Tel: 03/256.91.00 - Fax 03/256.91.59 - e-mail: cgg@vagga.be
Psychische problemen? Vagga zorgt voor u

Voor wie?

De teams verslavingszorg vertrekken vanuit uw vraag met betrekking tot een verslavingsprobleem.
Samen met u verkennen we de functie en de invloed hiervan op verschillende levensdomeinen (gezondheid, werk, relatie, …).
Vervolgens kijken we welke veranderingen nodig zijn en hoe we hieraan kunnen werken.

 

De hulpverlening is opgedeeld in 2 zorgteams, een team voor jongeren en jongvolwassenen (-25 jaar) en een team voor volwassenen en ouderen (+25 jaar).

 

Wie kan bij ons terecht?

  • Gebruikers en ex-gebruikers, gokkers en compulsief pc-gebruik.
  • Belangrijke derden: ouders met gebruikende kinderen, partners en familieleden van gebruikers, … De zorg is steeds gelinkt aan het gebruik. Voor meer informatie over onze ouderswerking, klik hier door.
  • Gebruikers van volgende middelen: alcohol, medicatie, cannabis, speed, cocaïne en andere illegale middelen. Zorg aan speed- en cokegebruikers is afhankelijk van de mate van het functioneren van de cliënt en van de nood aan intensiteit van zorg.
  • Combigebruikers, multigebruikers en dubbel diagnose.
  • Het team verslavingszorg van VAGGA richt zich tot cliënten uit het arrondissement Antwerpen. Cliënten van buiten het werkingsgebied worden verwezen naar een CGG in hun regio.

 

Welke problematieken kunnen niet bij ons terecht?

  • Heroïne en methadongebruikers, ook indien dit in combi- of multigebruik zit. In dit geval verwijzen we steeds door naar partners in de hulpverlening.