Vagga vzw - Boomgaardstraat 7, 2018 Antwerpen - Ondernemingsummer: 0 473 488 474 - Tel: 03/256.91.00 - Fax 03/256.91.59 - e-mail: cgg@vagga.be
Psychische problemen? Vagga zorgt voor u

Hoe werken we?

  • Aanmelden

Personen kunnen zelf contact opnemen of zich door een verwijzer laten aanmelden. De betrokkene wordt, indien mogelijk, door een hulpverlener te woord gestaan of op een later tijdstip terug gecontacteerd. Indien onze dienst over een passend zorgaanbod beschikt, wordt een kennismakingsgesprek ingepland.

 

  • Intake of kennismakingsgesprekken

Eén of meerdere kennismakingsgesprekken vinden plaats. Aan de hand van de verkregen informatie wordt de mogelijkheid tot behandeling bekeken.

 

  • Behandeling

Na overleg met het multidisciplinair team wordt een behandelplan voorgesteld. Dit kan betekenen dat een medisch-psychiatrische behandeling, individuele therapie, groepstraining, koppelgesprekken of een combinatie hiervan zullen plaatsvinden. Eventueel kan verder diagnostisch onderzoek aangewezen zijn.

 

  • Beroepsgeheim

Alle medewerkers van het CGG VAGGA zijn gebonden aan het beroepsgeheim en behandelen de inhoud van alle gesprekken met respect voor de privacy.

 

  • Rapportering

Indien personen via een justitiële maatregel zijn doorverwezen, worden de aan- en afwezigheden en het al dan niet nuttig gebruik maken van de gesprekken doorgegeven aan de justitie assistent. Het Strategisch Plan team vormt hierop een uitzondering en kan op geen enkele vraag voor attestverlening ingaan. Het CGG VAGGA behoudt de plicht om acuut hoge risico situaties te rapporteren.