Vagga vzw - Boomgaardstraat 7, 2018 Antwerpen - Ondernemingsummer: 0 473 488 474 - Tel: 03/256.91.00 - Fax 03/256.91.59 - e-mail: cgg@vagga.be
Psychische problemen? Vagga zorgt voor u

Aanmelden

  • Hoe zich aanmelden bij de forensische zorgafdeling?

Elke werkdag tussen 11u en 12u kan men zelf contact opnemen of zich door een verwijzer telefonisch laten aanmelden. De betrokkene wordt doorverbonden met een hulpverlener.

Indien onze dienst over een passend zorgaanbod beschikt, wordt een kennismakingsgesprek ingepland.

 

Indien men een verplichte juridische voorwaarde heeft voor het volgen van een behandeling, dan dient de aanvraag via de justitieassistent of de psychosociale dienst van de gevangenis te verlopen. Deze kunnen een officiële schriftelijke aanmelding indienen. Men wordt dan verder via hen op de hoogte gebracht of er al dan niet een kennismakingsgesprek met onze dienst zal plaatsvinden.

 

  • Informatie voor onze juridische verwijzers:

Justitiehuis Antwerpen, Justitiepaleis Antwerpen en de Psychosociale diensten van de gevangenis.

 

In het kader van een efficiënte doorverwijzing gebeurt de aanvraag tot behandeling schriftelijk aan de hand van het gebruikelijke aanmeldingsformulier. Om alles op een vlotte manier te laten verlopen worden alle forensische aanmeldingen op een gecentraliseerde manier besproken. Op basis van de ontvangen verslaggeving wordt dan beslist of de cliënt al dan niet in aanmerking komt voor een intakegesprek.

 

De verwijzer wordt schriftelijk op de hoogte gebracht of hun aanvraag in aanmerking komt voor een kennismakingsgesprek.

 

CGG VAGGA

T.a.v. Centraal Forensisch Aanmeldingsteam

Boomgaardstraat 7

2018 Antwerpen

OF

forensischezorg@vagga.be